De reis met SZK blijft heel bijzonder

Stichting Zorgeloos Kind mocht weer op reis met een grote groep gezinnen naar de Efteling in het pittoreske Kaatsheuvel. Door giften van donateurs en sponsoren waren we dit jaar met een grote groep van bijna 200 mensen aanwezig. En wat is het een groot feest geworden dit lange weekend. Veel lachende en ontspannen gezichten hebben ons het weer overtuigd van het belang van een dergelijke reis. Wij van Stichting Zorgeloos Kind kijken terug op een prachtig weekend met fantastische gezinnen.

Het is ieder jaar weer een uitdaging om alles voor elkaar te krijgen om met een grote groep op vakantie te gaan. Vanuit de diverse ziekenhuizen is het animo altijd heel erg groot en ook dit jaar was dit niet anders. Zo waren wij op vrijdag 20 oktober al vroeg in het Efteling hotel aanwezig om de gezinnen welkom te heten. Vanaf 10:00 uur in de ochtend kwamen de eerste gezinnen al aan om zo de regen te trotseren en te genieten van alle attracties op het park. Om 15:30 uur waren alle gezinnen aanwezig in aparte ruimte van het Efteling hotel waar iedereen onder genot van een hapje en drankje welkom werd geheten.


Nadat de koffers op de prachtige kamers zijn gebracht vetrokken we met de gehele groep naar de parkshow Raveleijn, waar iedereen kon genieten van deze prachtige voorstelling. Na deze voorstelling konden de kinderen op de foto met de ridders en daarna wat het tijd voor het Raveleijn diner. Dit diner was niet alleen heel smakelijk, maar tijdens de verschillende gangen werd er ook gezorgd voor het nodige vertier en werden de kinderen gekroond tot heuse ridders. Na deze lekkere maaltijd en de grote show waren de meesten wel door de energie heen, en gingen ze genieten van een wel verdiende nachtrust in de ‘magische’ kamers van het Eftelinghotel.


De zaterdagochtend was het prachtig weer en de meeste gezinnen waren al vroeg bij ontbijt te vinden om zo rond 09:30 uur naar het park te vertrekken. De hele dag genieten van de vele attracties en het indrukwekkende sprookjesbos. In het park had ieder gezin de beschikking over giftcards, waarmee in de vele tentjes betaald kon worden voor koffie, lunch en leuke souvenirs. Om 17:00 uur hadden we weer met de gehele groep afgesproken in het Efteling hotel waar we gebruik konden maken van een grote zaal waar het diner werd verzorgd. Het was weer super om samen te genieten van het eten. Na deze maaltijd vetrokken we weer richting de kamers om de laatste nacht door te brengen in het hotel.

De laatste dag was het heerlijk ontbijten, koffers in de auto doen, en dan weer richting het park. Ook de zondag was het prachtig weer en iedereen kon zo ook deze dag weer gebruik maken van alle leuke dingen op het park. Sommige gezinnen vetrokken al begin middag weer richting huis, maar veel hielden het vol tot laat in de middag om zo moe maar voldaan huiswaarts te keren.


Wij blijven het roepen, maar wat zijn wij bevoorrecht om dit mogen organiseren en om al deze prachtige gezinnen te leren kennen. Ieder gezin is aan het strijden tegen de ziekte van hun kind en dit weekend was er om juist dit even te vergeten en om de batterij weer helemaal op te laden. Wij maken een diepe buiging voor ieder gezin, en wensen ze heel veel sterkte en energie toe.

Hartelijk dank aan alle sponsoren en donateurs die dit weer hebben mogelijk gemaakt en ook dank aan de ziekenhuizen en gezinnen voor het vertrouwen in Stichting Zorgeloos Kind. Wij vinden dit heel bijzonder en hopen dit ‘werk’ nog jaren te kunnen doen.


Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Zorgeloos Kind
  •  
  • Greffelingsedijk 5
  • 6626AW Alphen
  •  
  • IBAN: NL02 RABO 0118656627
  • Email: [email protected]
Stichting Zorgeloos Kind staat bij de Belastingdienst geregistreerd als algemeen nut beogende instelling (ANBI).

RSIN: 8527 18 731