Kinderen vol bewondering door jeugdig racetalent ‘Melvin van der Voort’

De Gamma racing day is voor Stichting Zorgeloos Kind ieder jaar weer een drukke dag. Veel aanmeldingen van gezinnen en de VIP-box van Stopaq was dan ook goed gevuld. De 25 gezinnen konden genieten van veel auto- en motorsport spektakel op het TT-circuit van Assen. Maar vooral kwamen ze kijken naar het jeugdig talent van SWPN / Official Partner of Stichting Zorgeloos Kind ‘Melvin van der Voort’. Nog maar net 14 jaar en dan al op een snelle racemotor racen is voor veel kinderen een grote droom en ze konden deze zondag genieten van 2 races van deze jonge telg. Het werd een prachtig weekend met mooie resultaten, maar het werd vooral een zondag met heel veel lachende gezichten en dat is waar we het allemaal voor doen.

Tussen 8:45 en 9:00 kwamen de gezinnen aan op het TT-circuit van Assen en werden ze vervoerd naar de VIP-box van Stopaq. Uiteraard stond daar de koffie en fris klaar voor de gezinnen en werden ze welkom geheten door Stichting Zorgeloos Kind. Nu snel naar buiten, want de eerste race van de Supersport 300 stond op het punt van beginnen. Melvin had een goede start en kon de gehele race met de kopgroep meerijden. Het enthousiasme in de VIP-box was zo groot, dat Melvin dat bijna gehoord zou moeten hebben tijdens de race. Na spannende gevechten kwam Melvin als 9e over de streep en door het wegvallen van de gastrijders was dat zelfs goed voor een 6e plaats.


Nu eerst even genieten van het eten in de VIP-box en na het eten was daar Melvin van der Voort zelf om de handtekeningen uit te delen en uiteraard om ondervraagd te worden. Na een onwennig begin kwam Melvin lekker los en beantwoorde hij de vragen die uiteraard ook bij de kinderen zelf vandaan kwamen. Na het vragenvuur gingen we met zijn allen richting de grote Yamaha tent, waar Melvin stond met zijn Yamaha machine. Na wat uitleg en een hartelijk welkom van Yamaha-medewerker ‘Joey Litjens’ mochten de kinderen plaatsnemen op de motoren en ook op de motor van Melvin om samen met het talent op de foto te gaan.


Nu weer terug naar de VIP-box want de 2e race van Melvin stond op het programma. Melvin had een mindere start dan in race 1 en kon eigenlijk niet meer het gaatje naar de kopgroep dichtrijden. Wel reed Melvin een prima 2e race en finishte als 12e, en dat was goed voor plaats 7 in zijn klasse (IDM). Zwaaiend kwam Melvin weer langs de VIP-box en uiteraard kreeg hij van de gezinnen het welverdiende applaus.

Na deze spectaculaire race gingen de gezinnen weer huiswaarts. Het was een geslaagde dag en vooral de grote groep gezinnen bracht een mooie sfeer met zich mee.


Doneren

Doneeractie.nl

Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Zorgeloos Kind
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL02 RABO 0118656627
  • Email: [email protected]
Stichting Zorgeloos Kind staat bij de Belastingdienst geregistreerd als algemeen nut beogende instelling (ANBI).

RSIN: 8527 18 731