Ricardo Brink heeft er weer veel fans bij!

Mooi weer, mooie races, veel ‘zieke’ gezinnen en vooral veel lachende gezichten, waren de ingrediënten voor een fantastisch weekend bij SWPN/ Official Partner of Stichting Zorgeloos Kind. De 6e ronde van het IDM kampioenschap was voor Ricardo Brink en het gehele raceteam een groot succes met een 8e plaats in race 1 en een 7e plaats in de 2e race. De ‘spontane’ Ricardo heeft er in ieder geval veel fans erbij gekregen vanuit de gezinnen die te gast waren bij SWPN/ Stichting Zorgeloos Kind.

Na een wat gure zaterdag, was het zondag zeer aangenaam op het TT-circuit van Assen. Rond de klok van 10 uur arriveerden de gezinnen in de mooie Stopaq VIP-box. Na een glas drinken, snel even kijken wie nu die motorcoureur is van SWPN. Ricardo kwam zich even voorstellen bij de Pit-box, zodat de gezinnen ook wisten wie er onder de helm zit, tijdens de warming-up sessie en de komende 2 races.

Op de terugweg naar de VIP-box weer even een bezoekje brengen aan Damen Leathers om uit leggen aan de groep hoe een pak wordt gemaakt en hoe belangrijk goede motorkleding is. Nu snel terug naar de VIP-box om Ricardo echt te zien racen. In de ogen van de kinderen was Ricardo nu al de nieuwe Marc Márquez. Bij het binnenrijden na de warming-up nog even zwaaien naar de kids en nu kon Ricardo helemaal niet meer stuk.


Nu heerlijk wat eten om zo met een gevulde maag te gaan kijken naar verrichtingen van Riccardo in Race 1. De start was lastig en na de eerste ronde lag Ricardo op een 11e plaats. Maar wat knokte hij zich op superieure wijze door het veld heen. Hij kon strijden voor een podiumplaats en het was echt heel erg close racing. Hij kwam als 8e over de streep en was ‘net als alle kinderen’ enorm blij met deze prestatie

Direct na de 1e race even een kijkje nemen bij Ricardo in Pit-Box. De kinderen (en ouders) luisterde aandachtig naar het verhaal over de racemotoren, de techniek en alles wat er bij komt kijken om alles goed voor elkaar te krijgen. Na het verhaal was het tijd om zelf op de motor te klimmen en dat natuurlijk naast de echte coureur. Het blijft een mooi schouwspel om die kinderen te zien glimmen als ze op de motor mogen plaats nemen.


Na de fotosessie weer terug naar de VIP-box, want race 2 ging bijna van Start. Ricardo had een goede start en kon zich direct melden bij de allerbeste. Het tempo lag nog hoger dan in race 1 en onder luide aanmoedigingen, kwam Ricardo nu als 7e over de streep. Zwaaiend kwam hij weer langs de kinderen, met een duidelijk zichtbare lach onder de helm.

Na deze prachtprestatie gingen de gezinnen weer richting huis. Wel met een ‘speciale’ Mc Donalds bon. Hiermee konden de gezinnen lekker eten bij de Mc Donalds in Assen of Hoogeveen. Ja en daar maak je toch heel veel kids ontzettend blij mee.

Wij kijken terug op een prachtig weekend, met de bevestiging van vele gezinnen, dat we met SWPN / Official Partner of Stichting Zorgeloos Kind als klein team, prachtige resultaten bereiken op meerdere vlakken.


Doneren

Doneeractie.nl

Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Zorgeloos Kind
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL02 RABO 0118656627
  • Email: [email protected]
Stichting Zorgeloos Kind staat bij de Belastingdienst geregistreerd als algemeen nut beogende instelling (ANBI).

RSIN: 8527 18 731