SWPN in 2022 met Rob Hartog van start in IDM Superbike 1000

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind zal in 2022 met Rob Hartog van start te gaan in de IDM Superbike 1000 klasse. De 29-jarige coureur, die al veel ervaring heeft in diverse kampioenschappen, zal voor het Nederlandse team gaan uitkomen op een Yamaha R1M in de topklasse van het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft.


Met Rob Hartog haalt SWPN een rijder met veel ervaring binnen. Hartog werd in 2014 Nederlands kampioen Supersport en pakte in 2018 de Europese titel binnen het World Supersport veld, waarin hij tevens groot aantal top-tien klasseringen in het WK wisten te scoren. Ook reed Hartog in 2016 al een seizoen in de FIM Superstock 1000 klasse en afgelopen seizoen kwam hij uit in de IDM Supersport 600 categorie. In 2022 keert Hartog terug naar de 1000cc klasse wanneer hij gaat rijden op de Yamaha R1M van SWPN.

Het Nederlandse team dat wordt ondersteund door Yamaha Motor Europe, branche BeNeLux gaat beginnen aan zijn zevende seizoen in de topklasse van het IDM kampioenschap. Voor Hartog is de Yamaha R1M nieuw. Om goed voorbereid aan het seizoen te beginnen zal Hartog diverse tests met deze voor hem nieuwe motor gaan afwerken in Spanje. Het IDM seizoen begint van 6 t/m 8 mei op de Lausitzring in Duitsland. Op korte termijn zal SWPN de andere rijder voor het seizoen 2022 presenteren.

Rob Hartog: “Ik heb heel veel zin in dit nieuwe avontuur. In eerste instantie waren mijn ogen gericht op een vervolg in de Supersport klasse, maar toen SWPN mij benaderde voor de Superbike kwam dat eerst als een verrassing. Ik heb er goed over nagedacht en de IDM Superbike is de topklasse van het kampioenschap, waardoor ik denk dat het hele mooi kans is. Daarnaast is SWPN een team dat zich reeds heeft bewezen en veel ervaring heeft met de Yamaha R1M. Samen hebben we een goed plan gemaakt. Ik zal twee keer naar Spanje afreizen om te gaan testen op diverse circuits. Het gaat een uitdaging worden, maar wel een hele mooie en ik ga mijn uiterste best doen om er een succes van te maken. Daarnaast wil ik mijn persoonlijke sponsoren bedanken die dit alles weer mogelijk maken. We gaan ervoor!”

Teammanager Frank Brouwer: “We zijn blij om onze 2022 rijder voor de IDM Superbike klasse te presenteren. Met Rob halen we een rijder met ervaring binnen, maar ook een coureur die denk ik qua instelling en mentaliteit goed bij het team past. Rob is serieus en nog steeds leergierig. We gaan er alles aan doen om hem zo goed mogelijk te begeleiden bij zijn overstap naar de Yamaha R1M en de IDM Superbike 1000 klasse. Wanneer we daarin slagen weet ik zeker dat de resultaten zullen volgen. Verder ben ik erg blij dat we weer op support van Yamaha kunnen rekenen, waarmee we onze langdurige en succesvolle relatie met Yamaha Motor Europe, branche BeNeLux voortzetten.”

Mario Janssen, Country Manager Yamaha Motor Europe, branche BeNeLux: “We hebben al jarenlang een goede samenwerking met SWPN en we zijn blij dat we daar vervolg aan kunnen geven in 2022. SWPN is een professioneel team binnen het IDM, wat jonge Yamaha-rijders de kans geeft om vanuit onze cup-klassen door te groeien naar een hoger niveau. Daarnaast blijft een goede mix belangrijk. Met Rob Hartog halen we een rijder met veel ervaring binnen, die gaat rijden in het sterke IDM Superbike veld. We verwelkomen Rob bij Yamaha en hebben er alle vertrouwen in dat hij tot goede resultaten kan komen. We wensen Rob op de Yamaha R1M en het SWPN team heel veel succes gedurende het IDM seizoen 2022!”Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Zorgeloos Kind
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL02 RABO 0118656627
  • Email: [email protected]
Stichting Zorgeloos Kind staat bij de Belastingdienst geregistreerd als algemeen nut beogende instelling (ANBI).

RSIN: 8527 18 731