SWPN klaar voor IDM seizoensstart op de Lausitzring

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind kan terugkijken op een geslaagde voorbereiding op het seizoen 2022. Tijdens testdagen in Spanje en op de circuits van Assen en Oschersleben lieten zowel Rob Hartog op de Yamaha R1M als Melvin van der Voort op de Yamaha R6 een goede indruk achter. Dit weekend (6 t/m 8 mei) gaat het IDM seizoen van start op de Lausitzring. Voorafgaand aan de openingsronde presenteert SWPN met trots de nieuwe kleurstelling.


SWPN begint aan hun achtste seizoen in het prestigieuze Duitse IDM kampioenschap. Het team dat ondersteund wordt door Yamaha Motor Europe, branche BeNeLux gaat dit jaar van start met Rob Hartog in de IDM Superbike categorie en met Melvin van der Voort in de IDM Supersport 600 klasse. Hartog is een nieuwkomer bij SWPN en in de IDM Superbike klasse. De 30-jarige coureur heeft al veel ervaring op WK-niveau en diverse andere klassen. Tijdens de testdagen wist Hartog snel een strak tempo te vinden op de Yamaha R1M.

Van der Voort gaat beginnen aan zijn tweede seizoen in de IDM Supersport 600 klasse. Vorig jaar liet de 16-jarige coureur al goede dingen zien en tijdens de testdagen zag het er ook veelbelovend uit. Vorig jaar wist Van der Voort al regelmatig een top-tien klassering te scoren en deze lijn wil hij dit jaar graag verder doortrekken. Afgelopen weekend testte het team nog twee dagen in Oschersleben. Voorafgaand aan het eerste IDM raceweekend op de Laustizring presenteerde het Nederlandse team voor het eerste de kleurstelling voor het seizoen 2022. In totaal bestaat het IDM seizoen 2022 uit zeven evenementen met veertien wedstrijden per raceklasse.

De wedstrijden van het IDM zijn te volgen via een livestream op www.idm.de/live of via https://youtu.be/djod7sd_xog.

Rob Hartog: “We hebben vorig weekend twee goede testdagen gehad in Oschersleben. We hebben goed kunnen werken, ondanks dat het snelheidsverschil op de baan vrij groot was. Ik heb mij kunnen focussen op het rijden, omdat de basis van de motor al aardig goed is. Het was ook erg nuttig richting de eerste race. Ik ben erg benieuwd waar we staan, maar ik heb het gevoel dat we een sterk pakket hebben. Ik heb er enorm veel zin in!”

Melvin van der Voort: “We kunnen terugkijken op een goede voorbereiding, die we hebben afgesloten met een test op het circuit van Oschersleben. Het was een goede training ondanks dat het erg druk was op de baan. De vrije ronden die ik kon maken waren ook meteen goed en dat geeft vertrouwen voor de seizoensstart op de Lausitzring. Nu kan het echte werk gaan beginnen!”

Teammanager Frank Brouwer: “We kijken als volledig SWPN team enorm uit naar de eerste races van 2022. We hebben goede testdagen gedraaid zowel in Spanje als op Assen en Oschersleben. Ik ben erg blij met de stappen voorwaarts die Melvin heeft gemaakt. Ook Rob heeft een uitstekende indruk achtergelaten. De motoren zijn in goede conditie en we zijn blij met onze nieuwe kleurstelling. We willen alle sponsoren, partners en mensen die ons helpen bedanken die dit alles mogelijk maken. Komend weekend gaan we zien waar we echt staan op de Lausitzring.”Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Zorgeloos Kind
  •  
  • Greffelingsedijk 5
  • 6626AW Alphen
  •  
  • IBAN: NL02 RABO 0118656627
  • Email: [email protected]
Stichting Zorgeloos Kind staat bij de Belastingdienst geregistreerd als algemeen nut beogende instelling (ANBI).

RSIN: 8527 18 731